Wij zijn een gecertificeerde school!

Onze school heeft deelgenomen aan het project Verbreding Techniek Basisonderwijs (VTB), het project waarbij basisscholen worden ondersteund om wetenschap en techniek een structurele en geïntegreerde plek in het onderwijs te geven.
We zijn erin geslaagd om de einddoelstellingen te behalen en hebben hiervoor een certificaat ontvangen.

Kinderen maken kennis met techniek

Nederland heeft een tekort aan technisch geschoold personeel. De instroom in technische opleidingen laat sinds enkele jaren een flinke daling zien en steeds minder kinderen kiezen voor een technische opleiding. Het Ontdek Kasteel is bedacht om meer kinderen, vaker kennis te laten maken met de vele aspecten van techniek. Het uiteindelijke doel is dat kinderen daardoor in een vroeg stadium enthousiast worden gemaakt en later vaker doorstromen naar een technische opleiding en een technisch beroep. Want ook voor techniek geldt: onbekend maakt onbemind.

Wat is een Ontdek Kasteel?

Een Ontdek Kasteel is een aantrekkelijk vormgegeven techniekmeubel. Het Ontdek Kasteel bevat 80 technieklessen, 20 activiteiten voor de onderbouw, 30 voor de middenbouw en 30 voor de bovenbouw. De kinderen leren onder andere: metselen met kleine baksteentjes; lampjes laten branden; metaal en hout bewerken; over energie en energiebesparing; zelf autootjes bouwen; tentjes bouwen; banden plakken; de werking van katrollen, wielen, assen en hefbomen; tandpasta of badzout maken, enz.

Kinderen ontdekken dat techniek leuk, uitdagend, boeiend en afwisselend is. Door de vele mogelijkheden van het Ontdek Kasteel worden kinderen nieuwsgierig gemaakt naar wat techniek allemaal kan/doet.

Kinderen van groep 1 tot en met groep 8 kunnen, ieder op hun eigen niveau, heel wat experimenteren, ontdekken, spelen en zodoende leren in het Ontdek Kasteel.

Interessante links

Wij hebben voor u een aantal interessante links bij elkaar gezet.

Via deze link komt u terecht bij het fotoalbum van techniek.