Van Doornlaan 40 4386 AK Vlissingen 0118 46 24 76 info AT graafjanvlissingen DOT nl

 

Meester Jan
(maandag t/m woensdag)

mentor groep 6

 

 

Juf Inge
(donderdag en vrijdag)

mentor groep 7

 

Klassennieuws

Energizers

In de eerste weken van groep 6/7 hebben we regelmatig een Energizer gedaan. Dit zijn (korte) spelletjes die veel met samenwerken te maken hebben. Een nieuwe klas, een nieuwe setting, nieuwe leerkrachten en zoveel meer nieuws… dat is reden om elkaar beter te leren kennen! Wat een energie, gezelligheid en sportiviteit nam het met zich mee.

 

Muziek

Op maandagmiddag en dinsdagmiddag staat Juf Lianne voor de klas. In september heeft ze een les gegeven met nieuw muziekmateriaal wat bij ons op school is. Dat zijn Boomwhackers. Super leuk! Benieuwd wat boomwhackers zijn? Vraag maar eens aan uw zoon/dochter!

 

Combinatieklas

Voor 21 leerlingen was een combinatieklas wel even wennen. Zelfstandig werken terwijl de meester of juf uitleg geeft aan een andere klas. En soms is dat natuurlijk ook best interessant, dus zien we regelmatig hoofdjes omhoog gaan van leerlingen die aan eigenlijk zelfstandig aan het werk moeten zijn. :-) Het gaat steeds beter, want groep 6 kon telkens kijken naar groep 7 omdat zij een combinatieklas al wel gewend waren. Toppers!

 

Ochtendjournaal

Groep 6/7 houdt er wel van om tijdens het lunchen naar het ochtendjournaal te kijken. Tijdens het smikkelen aan de boterhammen wordt er met veel aandacht gekeken naar het nieuws. Aan het eind van het journaal is altijd een stelling. Zijn we daar als klas mee ‘eens’ of ‘oneens’?

 

 

Huiswerk

Het huiswerk wordt meegegeven op een vaste huiswerkdag, de dinsdag.

Het huiswerk wisselt en bestaat uit het leren van Engelse woorden/zinnen, aardrijkskunde, geschiedenis, tafels, spellingoefeningen e.d. Een week later wordt het huiswerk op dinsdag overhoord.   

 

Psalm- en bijbelrooster

Download hier het psalm- en bijbelrooster voor groep 6/7a.

De verschillende psalmmelodieën kunt u beluisteren op www.psalmboek.nl

 

Weekrooster

Download hier het weekrooster voor groep 6/7a.

 

Deel deze pagina via: