Van Doornlaan 40 4386 AK Vlissingen 0118 46 24 76 info AT graafjanvlissingen DOT nl

 

Juf Willemarij
(maandag t/m woensdag)

mentor groep 6

 

 

Juf Inge
(donderdag en vrijdag)

mentor groep 7

 

Klassennieuws

Een nieuw schooljaar:

Wat zijn we fijn begonnen. Al snel zitten we weer in het ritme. Een combinatieklas is nieuw voor groep 6, maar ze volgen al snel het goede voorbeeld van groep 7.

Om elkaar beter te leren kennen hebben we kennismakingsspellen gedaan of zoals we ze ook noemen: energizers. De kinderen krijgen bijvoorbeeld de opdracht om op de juiste volgorde van geboortedatum te gaan staan. Een hele klus…
Een ander voorbeeld is de bordwisserrace. Een tikspel met een bordwisser op je hoofd, het werkt goed op je lachspieren en is bevorderlijk voor de sfeer in de groep. Iets wat heel belangrijk is om aan te werken, zeker aan het begin van het schooljaar.

 

Thema spel:

De eerste weken hebben we het eind van de donderdagmiddag en vrijdagmiddag gevuld met werken aan het thema spel. Verschillende opdrachten die de kinderen al samenwerkend hebben moeten uitvoeren. Zo hebben 6 kinderen gewerkt aan het voorbereiden van een zeskamp. De hele klas heeft genoten van de uitvoering ervan.
Andere kinderen bedachten een nieuw lied met een kennismakingsspel erbij. Ook hebben 6 kinderen het spel party en co gespeeld. Leuk om die tweetallen te zien samenwerken.
Weer anderen maakten een leuke estafette of een bordspel en ook werden er gewerkt aan de constructie van een knikkerbaan.

 

Huiswerk:

Een nieuwe agenda! Heel leuk, vooral ook om hem te gebruiken en dat gaan we zeker doen dit jaar. Het eerste huiswerk is al gemaakt en de topografie wordt al stevig geleerd thuis. Klokkijken, werkwoordspelling, Engels, etc. etc. Het advies van de juf: Elke dag op een vast tijdstip ong. 10 minuten op een stille plek leren. Dan zijn we al heel tevreden.
 

De volgende keer:

Leest u meer over onze ervaringen met de leskist over paddenstoelen. Ook gaan we door met elke dag een energizer.

 

Groetjes,

Groep 6/7a

 

Huiswerk

Het huiswerk voor september wordt meegegeven op een vaste huiswerkdag, de dinsdag.

Het huiswerk wisselt en bestaat uit het leren van Engelse woorden/zinnen, aardrijkskunde, geschiedenis, tafels, spellingoefeningen e.d. Een week later wordt het huiswerk op dinsdag overhoord.   

 

Psalm- en bijbelrooster

Download hier het psalm- en bijbelrooster voor groep 6/7a.

De verschillende psalmmelodieën kunt u beluisteren op www.psalmboek.nl

 

Weekrooster

Download hier het weekrooster voor groep 6/7a.

 

Deel deze pagina via: