Van Doornlaan 40 4386 AK Vlissingen 0118 46 24 76 info AT graafjanvlissingen DOT nl

 

Meester Jan
(ma en wo t/m vr)

 

 

 

Juf Willemarij
(Dinsdag)

 

Klassennieuws

Hallo, jij of ú dan! Leuk dat er een kijkje wordt genomen in groep 6/7!
We zijn een groep met 28 enthousiaste leerlingen. 17 leerlingen van ons zitten in groep 6 en 11 leerlingen zitten in groep 7!
Het zijn 2 verschillende groepen maar toch zijn we ook weer 1 groep. Aan het begin van dit schooljaar was deze groep samenstelling een nieuwe combinatie. Daar hebben we in het begin veel over gehad. Welke afspraken maken we samen? Hoe zorgen we ervoor dat we een positieve groep zijn? Hoe kunnen we elkaar helpen? En... welke plaats heeft God in onze klas? Tijdens de eerste weken konden we er telkens op terugkijken welke afspraken we samen hadden gemaakt en of we er ons ook aan hielden. 
Elke dag beginnen we uiteraard met onze God. Een verhaal, de catechismus óf een verwerking. Daarna volgt rekenen... in de boeken. Alleen de toets en bepaalde verwerkingen doen we op de computer. Bij taal en spelling doen we het één en ander op de chromebooks. Als we taal en spelling maken kan de meester en juf goed zien wat goed gaat en wat nog beter zou kunnen; dat werkt heel fijn!

Het leuke is dat in dit schooljaar we extra begeleiding krijgen van Meester Mart-Jan. Hij gaat met ons mee naar gym, tijdens de rekenlessen en doet nog veel andere dingen voor ons. Zo hebben we in onze bovenbouw 3 meesters. Héél gezellig!
Ja.. en het blijft wel een beetje dat natuur, geschiedenis, aardrijkskunde, muziek, de spreekbeurten, gym, tekenen, handvaardigheid dé leuke vakken zijn. Nou.., dat vinden de juf en meester ook leuk om te geven dus dat komt helemaal goed! 

Wil(t) je/u nog wat van ons weten? Laat het gerust weten!

 

Huiswerk

Het huiswerk wordt meegegeven op een vaste huiswerkdag, de woensdag.

Het huiswerk wisselt en bestaat uit het leren van Engelse woorden/zinnen, aardrijkskunde, geschiedenis, tafels, spellingoefeningen e.d. Een week later wordt het huiswerk op woensdag overhoord.   

Op maandag leren we de catechismus. 

 

Psalm- en bijbelrooster

Download hier het psalm- en catechismusrooster voor groep 6/7a.

De verschillende psalmmelodieën kunt u beluisteren op www.psalmboek.nl

 

Weekrooster

Download hier het weekrooster voor groep 6/7a.

 

Deel deze pagina via: