Van Doornlaan 40 4386 AK Vlissingen 0118 46 24 76 info AT graafjanvlissingen DOT nl

 

Meester Jan
(maandag t/m woensdag)

mentor groep 6

 

 

Juf Inge
(donderdag en vrijdag)

mentor groep 7

 

Klassennieuws

Geschiedenis:
We zitten volop in de Gouden Eeuw. Met onze stagejuf reisden we mee met de Batavia en schreven we een brief naar huis met een veer en inktpotje geschreven. Daarna hebben we met een gids in Middelburg verschillende gebouwen bekeken uit de tijd van de VOC. Pakhuizen, het hoofdkantoor, de Abdij. Heel leerzaam.
Eenmaal op school aangekomen zijn we begonnen aan een groepswerk over de grachtenpandjes van Amsterdam. Zo proberen we vorm te geven aan deze periode.

 

Natuur:

De kinderen hebben vanaf de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie gewerkt aan het thema noordpool en zuidpool. Verschillende opdrachten maakten ze en presenteerden ze voor de klas. Zodoende weten we allemaal alles over de Inuit, over het noorderlicht, magnetisme en de oorzaken en gevolgen van de klimaatverandering voor het ijs op de noordpool.
Ons nieuwe thema is: Vogels. We kijken naar beleef de lente, gaan rekenen met broedperiodes, vergelijken verschillende poten van vogels en kunnen deze verschillen verklaren. Er hangen weer 8 leuke opdrachten achterin de klas waarmee de kinderen samenwerkend mogen leren van en met elkaar. We hopen er weer veel plezier aan te beleven.

 

Presentatie ‘Sta Op Zorg’:
Op dinsdag 3 maart kwam Sta Op Zorg bij ons een presentatie geven. Ze vertelden ons over het werk wat ze verrichten in het inloophuis. Wat waren we adembenemend stil aan het luisteren! Mensen die in onze omgeving leven, die géén dak boven hun hoofd hebben en die vaak kiezen door hun verslaving moeten kiezen voor drugs i.p.v. boodschappen.

 

Activiteiten:
In de aankomende periode hebben we best wel wat activiteiten op ons lijstje staan. Te denken valt aan het verkeersexamen voor groep 7, op excursie naar het Rijksmuseum in Amsterdam, een gastles van het Liliane Fonds, de verjaardag van meester Jan…. Nou, dat gaat helemaal goed komen in groep 6/7!

 

Huiswerk

Het huiswerk wordt meegegeven op een vaste huiswerkdag, de woensdag.

Het huiswerk wisselt en bestaat uit het leren van Engelse woorden/zinnen, aardrijkskunde, geschiedenis, tafels, spellingoefeningen e.d. Een week later wordt het huiswerk op woensdag overhoord.   

 

Psalm- en bijbelrooster

Download hier het psalm- en bijbelrooster voor groep 6/7a.

De verschillende psalmmelodieën kunt u beluisteren op www.psalmboek.nl

 

Weekrooster

Download hier het weekrooster voor groep 6/7a.

 

Deel deze pagina via: