Van Doornlaan 40 4386 AK Vlissingen 0118 46 24 76 info AT graafjanvlissingen DOT nl

 

Juf Marieke
(maandag t/m woensdag)

 

Juf Jacqueline
(donderdag en vrijdag)

 

Klassennieuws

De maffe groep 5…

‘Goedemorgen juf!’ ‘Goedemorgen allemaal!’. 14 gezichten kijken me verwachtingsvol aan, een goed begin van de dag, ze hebben er zin in vandaag! 1 leerling is ziek of toch niet? Zie ik daar nou twee benen onder de kast? Ja hoor! Betrapt! Kom snel zitten, dan kunnen we beginnen.

Er is iemand jarig, dus er hangen ballonnen aan de stoel en er wordt even kort doorgesproken wat diegene heeft gekregen. Wat klinken die verhalen altijd gezellig van zingende vaders en moeders, broertjes en zusjes.

Al pratend en friemelend aan de ballon, knapt deze. Pang! Even is het stil, daarna schaterlachen ze het uit. De leerling in kwestie ziet wat wit rond de neus.

 

We maken een praatje over dieren, eigenlijk een vast onderwerp van bespreking in deze groep. Ze zijn dol op dieren en beide juffen ook, dus dat komt goed uit! Eén van de leerlingen heeft wel hele speciale huisdieren. Twee gekko’s. We leren elke week weer ontzettend veel over deze beestjes. Dat ze levende sprinkhanen, spinnen en hun eigen vervelde huid eten en dat ze drinken door vocht in het terrarium te spuiten.

Gekko-interessant allemaal!

 

Na dik anderhalf uur hard werken…

 

‘Zouden ze ook wortels lusten, die gekko’s? Is er iemand die mijn wortel lust? Ik wil echt geen wortel juf! Ik heb de vorige ook al tussen de verwarming gestopt…’

Verbaasd kijk ik de leerling aan. ‘Je wortel tussen de verwarming gestopt?’ ‘Laat dan eens zien’. En inderdaad onderuit de verwarming wordt een wortel gehaald. Een wortel van vorige week. Nou ja een wortel? Meer een kleine, grijze, verdroogde muizenkeutel. Nee, helaas, gooi die maar in de prullenbak, die lusten zelfs de gekko’s niet…

 

Waar blijft groep 5 toch? De bel is al lang gegaan. Ze hadden zelfs al een kwartier langer, doordat ze vandaag een kwartier eerder naar buiten mochten. Eén blik op het plein is voldoende. De hele school is binnen, maar groep 5 speelt nog buiten. Mijn blik bij de buitendeur staat nou niet bepaald vriendelijk en ik loei dat ze naar binnen moeten komen. ‘Naar binnen?’, is de vraag. ‘Maar we mochten toch een kwartiertje langer?’ ‘Nee, jullie hadden al een kwartiertje extra!’ ’O ja, vergeten juf’

Vergeten? Het moet niet gekk(o)er worden ;).

 

Wat een geweldige presentaties ’s middags. Ze hebben er weken vol enthousiasme aan gewerkt, een natuurposter met weetjes. Zo’n eerste keer presenteren is reuze spannend. Ik ben trots op ze. Iedereen doet goed mee. Dikke duim groep 5! Lekker samengewerkt ook! Duidelijk verstaanbaar.

Bij de zin ‘Een haai is een kraakbeen.’, had ik zo m’n vraagtekens, maar ja je kunt niet alles weten.

Uiteindelijk winnen drie leerlingen een prijs. Het klinkt een beetje maf, maar na deze mededeling klappen ze het dak er af.

 

Een heerlijk maffe groep 5 zo saampjes…

Maf en een beetje gekko ;)

Nooit saai dus, altijd wat te beleven en heerlijk gezellig!

 

Psalm- en bijbelrooster

Download hier het psalm- en bijbelrooster voor groep 5.

De verschillende psalmmelodieën kunt u beluisteren op www.psalmboek.nl

 

Weekrooster

Download hier het weekrooster voor groep 5.

Deel deze pagina via: