Van Doornlaan 40 4386 AK Vlissingen 0118 46 24 76 info AT graafjanvlissingen DOT nl

 

Juf Marieke
(maandag t/m woensdag)

 

Juf Jacqueline
(donderdag en vrijdag)

 

Klassennieuws

Daar zitten ze dan, 3 meisjes en 12 jongens. Allemaal verschillend en toch zijn er ook veel overeenkomsten. Ze zitten allemaal in groep 5, hebben veel energie, spelen graag buiten, zijn dol op spelletjes, zijn super enthousiast wanneer er iets mee gebracht mag worden en ga zo nog maar even door…gezellig! 15 kinderen waar we ook dit jaar weer een goede band mee proberen op te bouwen.

Wie op de informatie avond is geweest, weet dat we met dat laatste druk bezig zijn. We bouwen dit jaar samen aan een veilige en positieve groep.

De kinderen hebben er zelf voor gekozen een aardige, slimme (slim in contacten en omgaan met je werk) groep te zijn, zodat ze fijn samen kunnen leren, werken en spelen.

We maken daarbij gebruik van een positief systeem om gezond gedrag te bevorderen en er worden belangrijke activiteiten ingezet om de saamhorigheid en het groepsgevoel te bevorderen. Klassenbouwers, teambouwers en energizers.

Vooral de energizers zijn erg in trek. Levend memory, samen 7, lekker bewegen met de juf, het gebruiken van de tafelbal om de tafels te oefenen etc.

Over tafels gesproken… Belangrijk blijft dat uw kind thuis voldoende oefent. Ook het klokkijken is een aandachtspuntje. Thuis spelenderwijs een aantal vaste tijden oefenen, doet soms wonderen.

Naast tafels zijn we ook met heel veel andere dingen bezig. We lichten er eentje uit voordat we afsluiten en een volgende keer weer over andere bezigheden in de klas vertellen, namelijk ‘Natuur’. Tijdens Natuur zetten we de voeldoos in. Aan het begin komt de doos op jufs bureau. Om de beurt mogen kinderen voelen en raden wat er in zit. De andere kinderen uit de klas stellen vragen aan of geven de leerling die voelt tips. Zo komen we er vaak achter wat er in de doos zit. Een stukje eierschaal van een struisvogelei bijvoorbeeld. De les gaat dan over struisvogels. De laatste twee weken zijn we bezig geweest met de ui. Vooral het practicum viel in de smaak. Nou ja, het kostte hier en daar wel een traantje … (zie de foto’s

 

Psalm- en bijbelrooster

Download hier het psalm- en bijbelrooster voor groep 5.

De verschillende psalmmelodieën kunt u beluisteren op www.psalmboek.nl

 

Weekrooster

Download hier het weekrooster voor groep 5.

Deel deze pagina via: