Van Doornlaan 40 4386 AK Vlissingen 0118 46 24 76 info AT graafjanvlissingen DOT nl

 

Juf Hanna

(maandagochtend t/m vrijdagochtend)

 

 

 

Klassennieuws

Rekenen

Nu het weer wat beter weer wordt, nemen we bij rekenen lekker de tijd om af en toe ook buiten te werken. We zijn dan bijvoorbeeld heel druk bezig met het oefenen van de tafels, maar het voelt als spelen. Volgens de kinderen zijn dit ‘de leukste lessen ever’. We spelen bijvoorbeeld een ‘tafelestafette’. Dit is een gewone estafette waarbij je hard moet rennen en een stokje (potlood) moet doorgeven. Het enige verschil is dat je onderweg een tafelsom moet uitrekenen en opschrijven. Welke groep kan er zo veel mogelijk sommen goed maken? Een ander spel wat de kinderen erg leuk vinden is de ‘tafelgetallenlijn’. Hierbij is op het plein met stoepkrijt een getallenlijn tot 100 geschreven. Vervolgens wordt er een pot met kapla blokken neergezet. Op elk kaplablok staat een keersom. De kinderen rekenen de som uit en leggen deze op de goede plek op de getallenlijn. Succes gegarandeerd!

 

Lezen

De leesvijver in de klas wordt steeds leger. Dat is een goed teken, want dat betekent dat er thuis veel wordt gelezen. Bij elk boekje dat is uitgelezen mogen de kinderen de staart van de vis langer maken. Bij 10 staartstukken gaat de vis mee naar huis en mag er een cadeautje worden uitgekozen. Natuurlijk houdt het lezen dan niet op. Na de leesvis werken we met stickerkaarten. Dat gaat bij veel kinderen ook al goed. De leesvijver wordt dus steeds leger en de stickerkaarten steeds voller….

 

De ervaringen van Sanne over het thuis leren

Ik vind het niet leuk dat ik dagen thuis zit. Ik mis school. Ik mis mijn klasgenootjes. Door het coronavirus kunnen we niet spelen. Dat mis ik het meest. Ik hoop dat we snel weer naar school kunnen. Nu maak ik mijn schoolwerk thuis. Dat vind ik niet zo leuk als op school, maar we maken er wel wat leuks van!
In de middag spelen we buiten. Soms bakken we iets lekkers. Ik voetbal en ik skeeler. En ik heb viooltjes geplant en nog andere plantjes. We maken oude mensen blij door kaartjes te sturen .

  

Psalm- en bijbelrooster

Download hier het psalm- en bijbelrooster voor groep 4.

De verschillende psalmmelodieën kunt u beluisteren op www.psalmboek.nl

 

Weekrooster

Download hier het weekrooster voor groep 4.

Deel deze pagina via: