Van Doornlaan 40 4386 AK Vlissingen 0118 46 24 76 info AT graafjanvlissingen DOT nl

 

Juf Marieke

(maandag t/m woensdag)

 

 

Juf Jacqueline

(donderdag en vrijdag)

Klassennieuws

Groep 3. De nieuwe groep.

Klaar voor de start en de bus, lijn 3, in groep 3 gaat rijden. Wat hebben we spannende weken achter de rug. Het waren ook drukke weken, want wat wordt er hard gewerkt door die lieve kinderen. Wij als juffen genieten elke dag van al die vrolijke snoetjes en vrolijke kinderen. Van al die leuke verhalen die ze elke dag te vertellen hebben. Het gaat heel goed in groep 3. Alle kinderen zie je zichtbaar genieten en ze doen hun best. In de eerste weken zijn we elke dag bezig geweest met groepsvorming. Dat zijn de gouden weken. Een goed begin is het halve werk. Energizer en groepsregels staan centraal in deze weken. Het kost energie, maar het geeft ook weer nieuwe energie aan de groep.

 

Dit leerjaar zal geheel in het teken staan van nog beter leren lezen, schrijven en het verder uitbouwen van de rekenvaardigheden. We werken ook aan de creatieve en muzikale ontwikkeling van uw kind.

 

Lezen is een belangrijk vak in groep 3. Er wordt elke dag veel nieuwe lesstof aangeboden en geoefend.

 

In groep 3 werken we met de leesmethode Lijn 3.

Deze methode is opgebouwd uit 12 thema’s.

In de eerste 6 thema’s staat het aanleren van nieuwe letters en het oefenen van een goede leestechniek centraal.

In de laatste 6 thema’s komen bijzondere leesregels en letterclusters aan bod. (denk aan de –ooi-aai-oei, ng, nk) en groeit de leestechniek uit tot een geautomatiseerd proces.

Lijn 3 stelt de letter centraal en leert kinderen écht lezen. En dat gaat verder dan alleen het herkennen van een woordbeeld. Dankzij de wandkaarten en letterfilmpjes raken de kinderen snel vertrouwd met de letters.

Met prikkelende thema’s speelt Lijn 3 in op de nieuwsgierigheid van kinderen. Ze ontwikkelen lees- en taalvaardigheden terwijl ze de wereld ontdekken.

Het is prachtig om te zien hoe snel de kinderen leren. U snapt we een groot deel van de schooldag bezig zijn met letters en lezen.

 

Wist u dat we in groep 3 ook al een huiswerkmapje hebben. Het is nog wel even wennen voor de kinderen en misschien ook voor de ouders. We merken dat de kinderen het leuk vinden om thuis te vertellen over hetgeen ze hebben geleerd en ouders vinden het leuk om er mee te oefenen. We geven om de twee weken werkbladen en leesbladen mee om er thuis mee aan de slag te gaan.

 

We gaan alweer richting de herfstvakantie, maar eerst hebben we nog een leuke kinderenboekenweek met als thema: Op reis.

 

Wij vinden het leuk als u als ouders af en toe bij ons binnenloopt om even in de klas te kijken.

 

Groetjes de juffen uit groep 3.

 

Psalm- en bijbelrooster

Download hier het psalm- en bijbelrooster voor groep 3.

De verschillende psalmmelodieën kunt u beluisteren op www.psalmboek.nl

 

Weekrooster

Download hier het weekrooster voor groep 3.

Deel deze pagina via: