Van Doornlaan 40 4386 AK Vlissingen 0118 46 24 76 info AT graafjanvlissingen DOT nl

 

Juf Hanna

(maandag t/m woensdag)

 

 

Juf Johanna

(donderdag en vrijdag)

Klassennieuws

In groep 3 zijn we dit schooljaar gelijk begonnen met leren lezen, schrijven en rekenen. Dat is hard werken! Inmiddels kennen we al heel wat letters: de r, d, i, k, aa, n, e, s, b, oo, m en de ee. Met de woordmaker en de letterdozen kunnen we woordjes maken. Deze letters kunnen we nu ook al aan elkaar schrijven, maar de k is nog erg moeilijk. Elke dag oefenen we in ons rijtjesboek met rijen woordjes. Ook korte zinnetjes kunnen we al lezen. Bij rekenen oefenden we met meer, minder en evenveel. Ook kunnen we getallen turven, weten we wat een buurgetal is en begrijpen we al hoe een staafgrafiek werkt. Deze week zijn we ook begonnen met het splitsen van getallen. Met blokjes hebben we gekeken op hoeveel manieren je het getal 6 kunt splitsen. Dat was nog niet zo makkelijk!

 

Naast het lezen, schrijven en rekenen hebben we ook een les gehad over komkommers. Dat was heel lekker. Ook hebben we samen appelmoes gemaakt en natuurlijk gaan we elke week naar gym.

Nu werken we over ‘de boom’.  Dat is het tweede thema van onze leesmethode Lijn 3. We lezen er verhalen over in ons leesboek, we hebben een hoek achter in de klas met spulletjes van de boom die we gevonden hebben en we gaan een boom knutselen. Over dit thema werken we nog 2 weken. Daarna is het thema ‘smakelijk eten’ aan de beurt. Natuurlijk komt ook de Kinderboekenweek er aan en dan is het al bijna herfstvakantie!

  

Psalm- en bijbelrooster

Download hier het psalm- en bijbelrooster voor groep 3.

De verschillende psalmmelodieën kunt u beluisteren op www.psalmboek.nl

 

Weekrooster

Download hier het weekrooster voor groep 3.

Deel deze pagina via: