Van Doornlaan 40 4386 AK Vlissingen 0118 46 24 76 info AT graafjanvlissingen DOT nl

 

Juf Léonie

(maandag, woensdag,

donderdag, vrijdag)

 

 

Juf Tamara

(dinsdag)

Klassennieuws

Wat vliegt de tijd voorbij in groep 3. Inmiddels zijn we alweer 3 maanden onderweg met Ben bus en Lijn 3, wat hebben we al veel letters geleerd en wát kunnen de kinderen al goed lezen.  Fijn dat de kinderen ook zo enthousiast zijn om thuis te lezen. Iedere week heeft bijna iedereen zijn leesboekje weer mee terug om te ruilen, super! Ook hoorden we van verschillende kinderen dat ze thuis ook oefenen op de computer met Lijn 3, dat is fijn.

Afgelopen week hebben we samen het thema ´smakelijk eten´ op een SMAKELIJKE manier afgesloten.  De hal was een waar Pizza restaurant geworden en de kinderen hebben heerlijk zitten smullen van hun zelfgemaakte Pizza´s.

Een impressie ervan vindt u hier.

Naast letters leren en lezen is groep 3 ook al flink aan het rekenen. De telrij tot 20 zit er inmiddels al goed in en een groot aantal kinderen wilde al wel oefenen met sommen tot 100. ´Dat kan ik al juf´ De juf was dan ook zeer verbaasd, maar apetrots toen ze zag dat een heel aantal kinderen zo een honderdveld konden invullen. Sommige cijfers staan nog in spiegelbeeld, maar ze weten het wel hoor.

Verder zijn we druk bezig geweest met het zoeken van een plattegrond bij een gebouw en het schrijven van de hoogtegetallen in de plattegrond. Soms is dat best even puzzelen, maar na een paar keer oefenen lukt dat bijna iedereen.

Na deze week hebben we nog vier weken school tot de kerstvakantie.  De komende weken beginnen we alvast met oefenen voor de Cito toetsen in Januari. Verder gaan we een paar mooie kerstliederen instuderen die we in de laatste week voor de kerstvakantie zullen gaan zingen voor ouderen in Zorgcentrum Eben-Haëzer, we blijven flink oefenen met lezen en letters en we zorgen er samen voor dat het gezellig is op het plein en in de klas.

Bent u benieuwd hoe het gaat of wilt u zomaar even een kijkje nemen in de klas. Na schooltijd mag u altijd even binnenlopen.

Groetjes,

Juf Tamara en juf Léonie

 

Psalm- en bijbelrooster

Download hier het psalm- en bijbelrooster voor groep 3.

De verschillende psalmmelodieën kunt u beluisteren op www.psalmboek.nl

 

Weekrooster

Download hier het weekrooster voor groep 3.

Deel deze pagina via: