Van Doornlaan 40 4386 AK Vlissingen 0118 46 24 76 info AT graafjanvlissingen DOT nl

 

Juf Deborah

(woensdag, donderdag en vrijdag)

 

 

Juf Inge

(maandag en dinsdag)

 

Klassennieuws

In groep 0/1 is het gezellig. Maandag en dinsdag is juf Inge in de klas. Van woensdag tot vrijdag is juf Deborah er. We zijn begonnen met een kleine groep van 11 kinderen. Maar onze kring wordt elke maand wat groter, omdat er steeds nieuwe kinderen bijkomen.   

 

We beginnen elke dag rondom Gods Woord en het gebed. Dit is vaak een Bijbelvertelling. Met Bijbelplaten erbij, kunnen we het verhaal goed onthouden. Ook leren we regelmatig een nieuwe psalm of een Bijbels lied. En elke maand kunnen wij de maandtekst opzeggen die we deze maand hebben geoefend.   

 

Dit jaar zijn we begonnen met het thema “Sport en bewegen”. In de klas staat een klimrek waar we onze spieren goed op kunnen trainen. We leren tellen met doelpunten en maken een mooie medaille voor de winnaar. Over winnen en verliezen praten we in de kring. En meten leren we door heel ver te springen. Ook houden we van voorlezen, de juf leest boekjes voor die over sport gaan. We oefenen het spelen met de bal en doen een wedstrijdje wie het hardst kan rennen. U begrijpt het al, we leren spelenderwijs een heleboel! 

 

Elk jaar werken we zo rond een thema. Er komen 5 thema’s per jaar aan de orde. 

De klas is ingericht met veel hoeken. Zo hebben we de bouwhoek om raketten, dierentuinen of garages te bouwen. De huishoek om te koken, voor de baby te zorgen, de was te doen of boodschappen te doen. Er is ook een water- en zandtafel, een letter-en rekenhoek, een kleihoek, een treinbaan en lego. Genoeg om te kiezen dus. We vinden het belangrijk dat de kinderen tijdens het spelen leren. 

 

Ook maken de kinderen in onze klas werkjes. We beginnen het jaar met twee werkjes en dat worden na de herfstvakantie drie werkjes. De kinderen kiezen zelf op welk moment in de week ze dit werkje gaan maken. Hier wordt het knippen, kleuren, prikken, plakken enz. geoefend. 

 

Aan het eind van de ochtend en van de middag mogen de kinderen naar buiten. Heerlijk rondjes rennen, rijden op de karren, graven in de zandbak, lekker schommelen; daar houden we van. We leren samen te spelen en samen te delen. Soms doen we een kringspel op het plein. Als het warm is, spelen we met de waterbaan.  

 

Aan het eind van een schooldag zitten we soms geeuwend in de kring, want van al dat spelen en leren worden we echt moe.

 

Psalm- en bijbelrooster

Downlod hier het psalm- en bijbelrooster voor groep 1.

De verschillende psalmmelodieën kunt u beluisteren op www.psalmboek.nl

 

Weekrooster

Download hier het weekrooster voor groep 1.

 

Liedjes

Via deze link komt u terecht bij alle Psalmen, Bijbelliedjes, Themaliedjes en Engelse liedjes die groep 1 geleerd heeft. 

 

Deel deze pagina via: