Van Doornlaan 40 4386 AK Vlissingen 0118 46 24 76 info AT graafjanvlissingen DOT nl

Vlissingse burgemeester leest voor op de Graaf Jan van Nassauschool

De kinderen van de Graaf Jan van Nassauschool in Vlissingen kregen maandag 12 oktober hoog bezoek! De kinderboekenweekcommissie van school had bedacht dat het in het kader van de kinderboekenweek erg leuk zou zijn om een ‘bijzonder persoon’ uit te nodigen. De burgemeester van Vlissingen (Bas van den Tillaar) werd gevraagd en gelukkig kon hij tijd vrijmaken in zijn drukke agenda!

 

Vol spanning hadden de kinderen afgewacht wie er nu toch als verrassing langs zou komen. Toen ze de burgemeester met zijn prachtige ambtsketen om de hals zagen staan was het meteen duidelijk.
Eerst werd groep 1 t/m 4 uitgenodigd in de aula. De burgemeester las voor uit het boek ‘Tijdmachien’ geschreven door Michel de Boer. Het boek vertelt over belangrijke uitvindingen, ontdekkingen en gebeurtenissen uit de geschiedenis. Dit sloot mooi aan bij het thema van de boekenweek: ‘En toen’.
De burgemeester stelde tijdens het voorlezen wat vragen aan de kinderen. Ze hadden al gewerkt over het thema dus wisten precies waar hij het over had. Ook de kinderen vroegen op hun beurt aan hem wat hij nu allemaal precies doet als burgemeester van Vlissingen.


Toen was groep 5 t/m 8 aan de beurt. Ook zij zagen meteen dat het de burgemeester was die als verrassing op bezoek was gekomen. Dit was natuurlijk ook een uitgelezen kans om eens wat persoonlijke vragen aan de burgemeester te stellen. De vingers vlogen direct de lucht in. De eerste vraag die gesteld werd was: “Hoe oud bent u?” Oei, dat is een gevaarlijke vraag… En dat was nog niet zo makkelijk te raden. “Honderdtwee misschien?” Nee, het was ongeveer de helft kwamen we achter. “Wat doet u nu eigenlijk allemaal?” Was de volgende vraag. Nou, best wel veel… De burgemeester houdt zich bezig met allerlei plannen die met Vlissingen te maken hebben, vertelde hij. Een meisje vond dat we wel eens wat vaker iets mochten horen of zien van de burgemeester, hij vond dat zelf ook wel een goed punt. Hoewel hij natuurlijk heel veel voor Vlissingen doet moet hij vaak gewoon op kantoor werken, dat maakt het lastig.
“Welke auto heeft u?” Ook al zo’n leuke vraag, de burgemeester vertelde dat hij in een zilverkleurige Citroën rijdt. Dat is goed om te weten, want dan kunnen we nog eens zwaaien als we hem zien rijden in Vlissingen!


De burgemeester las voor uit het boek ‘Maffe meester Daan duikt in de verleden tijd’ geschreven door Judith van Helden. De kinderen luisterden geboeid. Na het voorlezen mocht er nog een vraag gesteld worden. Job stak zijn vinger op en vroeg: “Van welk materiaal is uw ketting eigenlijk gemaakt?” Dát was een goede vraag! Job mocht meteen naar voren komen om de ketting van dichtbij te bekijken. Wauw! De burgemeester hing de ketting zelfs om de nek van Job en legde uit wat de verschillende afbeeldingen betekenden die er op staan. De kinderen vonden het fantastisch en Job straalde van oor tot oor.

 

Tot slot mocht Michaël een bedankje overhandigen aan de burgemeester en was het alweer tijd voor hem om verder te gaan. We hebben genoten van deze bijzondere ochtend en we zijn veel over onze burgemeester te weten gekomen! Wie weet zien we hem nog eens door Vlissingen rijden in zijn Citroën.

Terug naar overzicht

Deel deze pagina via: